PEFC

PEFC és el sistema de certificació forestal més implantat al món a escala global. Com a organització no governamental sense ànim de lucre, treballa per assegurar una sostenibilitat forestal amb perspectiva local que generi beneficis per a tothom.

Què fem i per què?

PEFC proporciona als selvicultors, propietaris i gestors forestals, des de la petita a la gran propietat, una eina per demostrar les seves pràctiques responsables, alhora que ajuda els consumidors i les empreses a triar productes forestals amb origen sostenible.

Una aliança global

PEFC compta amb més de 80 membres a tot el món, entre els quals s’inclouen els membres nacionals, ONG, sindicats, empreses, associacions empresarials, associacions de propietaris forestals i altres agents interessats. Més de 50 països són membres de l’aliança PEFC, representats per organitzacions nacionals independents que desenvolupen, implementen i administren el sistema PEFC al seu país. PEFC compta, a més, amb 30 membres internacionals que inclouen empreses, organitzacions i associacions compromeses amb la gestió forestal sostenible.

La història de PEFC

Fa 20 anys, els propietaris de petits boscos europeus es van unir per crear un sistema internacional de certificació forestal que premiés la bona gestió dels boscos i així, el 30 de juny del 1999, naixia PEFC. En l’actualitat, PEFC és el sistema de certificació forestal forestal més gran.